Banketbakkersroom maken
Ingrediënten voor de banketbakkersroom
Banketbakkersroom maken kun je makkelijk in je eigen keuken. Hier een foto van mijn eigen gemaakte banketbakkersroom.
- 1,5 dl melk
- 0,5 dl melk
- 30 gr. suiker
- 20 gr. bloem
- 2 eieren
- Vanille
Banketbakkersroom, vanillebanketbakkersroom of crème pâtissière is een speciale gele vla-achtige room die vaak in tompoezen, eclairs, vlaaien en soezen gebruikt wordt.
Banketbakkersroom maken
Banketbakkersroom maken is een mooi werkje waar je even goed je gedachten bij moet houden. Zet de 1,5dl melk en een beetje vanille op een in een pannetje en laat deze langzaam heet worden. Doe de overige ingrediënten in een ander pannetje en roer die met een garde goed door elkaar tot je een gladde massa hebt. Zet deze op een vuurtje en doe langzaam scheurtje bij scheutje de inmiddels heet geworden melk met vanille door deze massa heen.
Reacties
Banketbakkersroom maken — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>