Bananentaart recept
Dit bananentaart recept is gebaseerd op een strooplaag, bananen en cake en duurt ongeveer een uurtje om van het begin tot het eind een heerlijke taart op tafel te laten verschijnen.
50 gram roomboter
55 gram bruine suiker
60 gram stroop
Doe bovenstaande mengsel in een pannetje op het vuur en verhit het tot de suiker opgelost is. Giet dit mengsel in een taartvorm. Snij 4 bananen in de lengte en leg deze plekjes op het mengsel in de taartvorm.
Maak het cakebeslag met het volgende ingrediënten:
100 gram zachte roomboter
220 gram kristalsuiker
155 gram bloem met hierdoor 1 tl bakpoeder
4 eieren
Bananentaart recept
Klop de boter en de suiker door elkaar tot een gladde massa en doe daarna één voor één de eieren erdoor. Spatel daarna de bloem en bakpoeder moet een snufje zout door dit mengsel tot dat je de bloem niet meer ziet.
Giet dit beslag over de bananen heen en stop deze in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.
Laat dit ongeveer 35 minuten in de oven staan. Je kunt de taart op de kop lossen uit de taartblik en je zult een verrukkelijke taart aanschouwen die met heel smaak opgegeten kan gaan worden.
Bij deze bananentaart recept kun je de bananen natuurlijk ook vervangen of aanvullen met andere vruchten zoals appels en peren en zo je eigen twist geven aan de taart
Reacties
Bananentaart recept — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>