Shoarmakruiden maken
Iedereen kent natuurlijk de heerlijke broodjes shoarma, maar shoarmakruiden maken kan handig zijn als je geen kant en klaar gekruid vlees kunt kopen. Handig hierbij is ook dat je zelf de smaak van de shoarmakruiden na eigen smaak kunt samen stellen.
Shoarmakruiden maken
Shoarmakruiden bestaat uit 7 verschillende specerijen.
- Kerrie
- Kaneel
- Paprika
- Komijn
- Gember
- Zout
- Kurkuma
Shoarmavlees
Bij shoarmakruiden maken hoort natuurlijk ook de juiste vleeskeuze bij. Hoewel Shoarma een Arabische oorsprong heeft en in de Arabische landen bereid wordt met lamsvlees, wordt het in de Nederlandse keuken vaak bereid met varkensvlees of kippenvlees. Het vlees wordt in dunne reepjes gesneden en gekruid met de shoarmakruiden. Je kunt het vlees grillen of in een koekenpan op bakken met een beetje olie. Bak het vlees gaar, maar laat het niet te lang garen, omdat het vlees bij te lang garen taai kan worden. Door het juist kort te bakken blijft het vlees lekker mals.
Serveren van Shoarma
Shoarmavlees wordt doorgaans altijd geserveerd met een pitabroodje, salade en gebakken aardappelen of patat. De knoflooksaus mag natuurlijk ook niet ontbreken, hoewel bij sommigen de whiskysaus meer de voorkeur heeft. Persoonlijk vind ik een beetje sambal in combinatie met de knoflooksaus een groot succes.
Tip
Shoarmakruiden maken is erg simpel en de bovengenoemde kruiden zijn over het algemeen makkelijk te verkrijgen in iedere supermarkt. Meestal bij de Turkse en oosterse supermarkten kun je grote zakken kruiden kopen die in verhouding veel goedkoper zijn dan de meeste gangbare Nederlandse supermarkten.
Reacties
Shoarmakruiden maken — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>