Soezen beslag

Soesjes zijn heerlijk om te eten, maar ook erg leuk om te maken. Je bent er ook niet al te lang mee bezig en daarnaast vind iedereen een soesje gevuld met heerlijke slagroom erg lekker. Tenminste, ik heb nog nooit gehoord dat iemand het niet lekker vindt.
Voor een basis recept voor soezen hebt de volgende ingrediënten nodig
100 ml water
40 gram boter
snufje zout
50 gram bloem
2 middelgrote eieren
Doe eerst het water, zout en boter in een klein steelpannetje en verwarm deze tot dat de boter gesmolten is. Verwarm het daarna tot je ziet dat het net begonnen is met koken en voeg vervolgens de bloem toe. Hou het pannetje op het vuur en blijft goed roeren. Je zult zien dat er een deegje vormt die je nog even 1 á 2 minuten op het vuur goed doorroerend laat garen.
Haal het pannetje van het vuur en voeg het ei toe. Je wil natuurlijk geen gebakken ei, dus zorg dat het pannetje niet al te heet is, en roer met een garde de eieren goed door het deegmengsel. Goed roeren is belangrijk en als je alle ei heb toegevoegd moet je een mooi glad beslagje in je pannetje hebben.
Spuit kleine bolletjes op een bakplaat en plaatst deze in een voorverwarme oven op 200 graden. Na ongeveer 20 á 25 minuten zouden de soezen 2 á 3 keer zo groot zijn en mooi goud bruin van kleur zijn.
Haal ze uit de oven en laat ze nog even 15 minuten afkoelen, voordat je deze vult met slagroom, of indien je het lekker vind banketbakkersroom.
Op basis van de hoeveelheid aan ingredienten zou je ongeveer 12 soesjes kunnen maken.
Reacties
Soezen beslag — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>