Pannenkoeken

Pannenkoeken maken is makkelijk en gaat snel. Je kunt natuurlijk kiezen voor een magnetron oplossing door supermarkt pannenkoek op te warmen, maar verser en lekkerder dan uit je eigen koekenpan krijg je het nooit. Wat ook mooi is aan pannenkoeken, is dat je deze kunt eten als ontbijt, lunch of diner. Dus eigenlijk op elk moment van de dag een prima keuze om deze te eten.
In vele landen over de hele wereld worden pannenkoeken gegeten, welke allemaal traditioneel weer op zijn eigenzinnige manier gemaakt wordt. Zo hebben we naast de normale Nederlandse versie ook nog de kleine flensjes, American pancakes, Japanse pancakes, Franse crêpes, etc……
Een basis recept van een normale pakkenkoek
100 gram bloem
200 ml melk
2 eieren
Snufje zout
Meng alle ingredienten met een garde goed door elkaar tot dat je een klontvrije gladde pannenkoeken beslag hebt, en bak in een koekenpan de pakkenkoeken met een scheutje boter of zonnebloemolie.
Afhankelijk van hoe groot je de pannenkoek maakt, maar dit recept zou voldoende zijn voor 3 pannenkoeken. Je kunt veel variaties hier op los laten met zoet of hartige toevoegingen.
Een recept voor American pancakes
230 gram bloem
16 gram bakpoeder
Snufje zout
1 theelepel suiker
2 eieren
30 gram gesmolten boter
300 ml melk
De bereiding van American pancakes gaat op de zelfde manier als de normale pannenkoek. Het resultaat zou wel anders zijn. De American pancake zal een stuk dikker en luchtiger zijn door de extra toegevoegde bakpoeder en boter.
Reacties
Pannenkoeken — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>